Draga Elizabeth, ma intreb daca te-ai mai fi gandit sa iti iei viata in conditiile in care:

– te-ai fi ocupat din timp de vulnerabilitatile tale, pentru ca desi cu totii trecem prin momente grele, a decide sa-ti iei viata este semnul ca e nevoie sa porti o discutie (mai multe, de fapt) cu un specialist.

– societatea ar fi fost mai atenta la calitatile tale, la ce fel de persoana erai si ce ai fi putut sa aduci prin munca ta societatii in care ai fi trait si ar fi dat mai putin importanta orientarii tale sexuale.

– unii credinciosi nu ar mai fi avut o psihologie atat de infantila incat sa ia ad litteram fiecare idee din textele religioase la care tin sau din discursul unor preoti. Aceste texte au fost scrise de oameni intr-un anumit context social, politic, cultural si psihologic. In timp ce unele idei raman valabile si astazi (cum sunt acele care promoveaza iertarea, iubirea si acceptarea) altele sunt expirate (de cateva mii de ani) si nu se mai potrivesc realitatii de astazi. Nu mancam alimente expirate, ne uitam la data de pe ambalaj, adica ne folosim gandirea critica ce presupune analiza, comparatie, imaginatie (care te ajuta sa iti reprezinti consecintele consumului unui aliment expirat). Aceeasi incapacitatea de a face diferenta dintre trecut si prezent in privinta textelor religioase si aceeasi slabiciune in a depasi presiunea sociala care iti spune sa respecti un text religios asa cum a fost el scris si sa nu-l pui la indoiala, a facut posibila uciderea a 132 de copii aflati la scoala, alaltaieri, in anul domnului 2014. -unii parinti ar fi mai putin preocupati de cum ar fi priviti de catre prieteni in situatia in care ar avea un copil care se simte atras sexual si emotional de o persoana de acelasi sex. Intr-o situatie ideala, un parinte ar fi mai atent la cel fel de persoana este copilul sau daca ia decizii corecte in privinta viitorului lui si la trasaturile sale de caracter. – s-ar intelege ca orientarea sexuala nu este o decizie pe care sa o iei asa cum iti alegi o casa sau un job, asa cum nu iti alegi o persoana de care esti atras ci pur si simplu se intampla. Din ce am citit, orientarea sexuala are o componenta predominant genetica, deci are mai putin de-a face cu psihologia sau experientele din copilarie. – unii oameni ar fi mai constienti de responsabilitatea personala pe care o au in promovarea sau mentinerea prejudecatilor sau formelor de intoleranta. Responsabilitatea nu e un monolit care sa apartina de o instututie sau de un stat. Responsabilitatea nu este localizata undeva, ea este dispersata, fiind formata din raportarea, atitudinea sau actiunea sau pasivitatea fiecarui om care formeaza un grup de prieteni, o familie, o comunitate si, in final, o societate. Asta inseamna ca si tu ai responsabilitatea ta de a ii determina pe cei din jurul tau (prieteni, familie, colegi, preoti sau psiholog daca e cazul) sa isi revizuiasca atitudinea fata de orice forma de intoleranta. http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/christian-teen-hung-herself-herself-over-fears-about-telling-parents-she-may-be-a-lesbian-9930209.html?cmpid=facebook-post http://edition.cnn.com/2014/12/16/world/asia/pakistan-peshawar-school-attack/
Reclame