Workshop de Parenting

Poate ca te-ai intrebat care sunt avantajele pe care psihologia ti le poate aduce atunci cand vine vorba de parentalitate si de particularitatile relatiei dintre parinti si copii.

Pot sa spun cu siguranta ca acestea sunt foarte multe. O stiu nu doar din analiza personala, dar si din experienta orelor in care am ascultat, am observat si am lucrat cu multi copii, parinti si adulti.

Asa cum inainte de a avea un copil este firesc sa iti faci unele analize medicale

sau sa iti ingrijesti mai mult corpul, o atitudine la fel de matura este si aceea de a te folosi de cunostintele pe care psihologia si alte stiinte recente, ca genetica comportamentala, le-au strans de-a lungul timpului.

Cu ajutorul acestor informatii si prin unele tehnici poti aduci schimbarile de care ai nevoie, dar mai intai vei intelege:

– cum interpreteaza copiii lumea din jur, adica experienta pe care o traiesc si ce nevoi psihologice au acestia;

– cum si ce comunica in perioada in care inca nu verbalizeaza;

– cum se poate imbunatati relatia voastra de cuplu incat sa devina un fundament pentru cresterea armonioasa a copilului;

– ce tipare sau blocaje au existat in copilaria ta intre tine si parintii tai si cum poti evita repetarea lor;

– ce stil de parinte ai si unde e nevoie sa aduci imbunatatiri.

Stiu ca sunt persoane convinse de faptul ca psihologia parintilor nu are nicio influenta asupra copiilor si ca trasaturile au fost transmise pe cale genetica, deci in trecut, asa ca alte schimbari nu pot si aduse. Totusi cercetarile din epigenetica le-ar demonstra contrariul: sunt experiente emotionale care activeaza sau dezactiveaza unele gene. In plus, am ascultat suficient de multe persoane care au simtit nevoia ca parintii lor sa ii fi inteles mai bine, sa comunice altfel si sa ii inteleaga mai mult.

Anunțuri